Ferohal

Izrada i montaža čeličnih
konstrukcija i hala

Firma Ferohal d.o.o osnovana je 1998. godine u Kragujevcu . Osnovna delatnost preduzeća je izrada i montaža čeličnih konstrukcija i hala, montaža krovnih, fasadnih termo izolacionih i vatrootpornih panela. Takodje radimo i sve vrste krovo pokrivačkih i limarskih radova. Uz postepen razvoj firma je danas potpuno opremljena za kompletan proces proizvodnje i montaže uz stručan kadar koga čine mašinski inžinjeri, atestirani varioci, auto dizaličari, profesionalni monteri, farbari, bravari, limari

Firma se bavi i izradom objekata za kontrolisanu sredinu (hladnjača) koje rade i u plusnom i u minusnom režimu. Sam proces  proizvodnje je potpuno pokriven sa najsavremenijom tehnologijom u koju spadaju sledeće masine: CNC plazma za sečenje limova debljine do 16mm, CNC gasno sečenje limova debljine do 120mm, NC trakasta testera za sečenje profila, invertorski aparati za varenje, automat za uzdužno varenje profila dužine do 12m, mašina za obaranje ivica, makaze za sečenje lima, strugovi, glodalice, hidraulične i ekscentar prese. Kvalitet je ono čemu se najviše pridaje važnosti u čitavim proizvodnim i montažerskim radovima.

Završna zaštita konstrukcija se obavlja farbanjem sa visoko pritisnom airless pumpom. U  postupku zaštite metala se koriste antikorozivne osnovne i završne boje vrhunskog kvaliteta kao i protiv pozarni premazi na vodenoj bazi. Sam postupak se obavlja u komori za farbanje dimenzija 14×4.5×3.5 metara sa sistemom za pečenje boje.

U sklopu farbare posedujemo i liniju za plastifikaciju metala radne dužine do 7 metara kao i kompletnu hemijsku pripremu za čelik i aluminijum. Izrada limarskog opšava (horizontalnih i vertikalnih oluka, snegobrana, iksni, okapnica) se radi na digitalnom apipongu radne dužine do 6 metara.

Proces montaže smatramo podjednako važnim pa smo se potrudili da i na tom polju posedujemo najsavremenije radne mašine od kamiona do autodizalice, platformi makazastih visine do 12 metara i zglobnih visine do 16 metara, telehandera radne visine do 7 metara kao i veliki broj drugih dostavnih vozila sa ciljem da se što brze i efikasnije izvrši montaža.

Spajanje čelicnih konstrukcija se vrši uz pomoć vijaka na licu mesta. Montaža fasadnih i krovnih panela se radi sa vakumskom dizalicom radne dužine do 16 metara i maksimalne težine do 800kg.

U cilju ostvarivanja standarda i kvaliteta naših proizvoda koristimo najkvalitetnije materijale i opremu sa stalnim usavršavanjem našeg kadra kako bi i dalje ostali na samom vrhu i odgovorili na sve vaše zahteve.